Thuiswinkel waarborg

Voor webwinkels heeft de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie, de branche-organisatie voor het kopen op afstand, het Thuiswinkel Waarborg in het leven geroepen. Dit keurmerk biedt u als consument een stukje zekerheid. Bedrijven die dit keurmerk voeren verplichten zich om aan de bijbehorende voorwaarden te houden. Deze voorwaarden, over onder anderen levering en betaling, zijn samen met de consumentbond opgesteld. Het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk staat bij ons garant voor producten van een goede kwaliteit en een goede service.

Daarnaast kunt u bij de Geschillencommissie Thuiswinkel Waarborg terecht als u een klacht heeft waar we samen niet uitkomen. De geschillencommissie is volledig onafhankelijk en telt 3 leden. Zij vertegenwoordigen de Consumentenbond, de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie en de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken.

U als consument kan de Geschillencommissie Thuiswinkel Waarborg vragen een zaak voor u te behandelen. De kosten hiervoor bedragen € 52,50. Zowel de klant als de webwinkel dienen zich aan de uitspraak houden. Wordt u als klant in het gelijk gesteld dan krijgt u ook uw € 52,50 terug.

U kunt contact op nemen met de geschillencommissie Thuiswinkel Waarborg via de website van de geschillencommissie of via het Europees ODR Platform